Uitslagen

zaterdag 27 januari 2024 08:58

WK kwalificatie Örnsköldsvik Zweden

WK kwalificatie Örnsköldsvik Zweden Foto: H.J. Zinger

Zaterdag 27 januari start het WK IJsspeedway 2024! Het beging met de kwalificatie in Örnsköldsvik in het oosten van Zweden. De wedstrijdscore is hieronder live te volgen met dank aan Baansportfansite.nl.

Als regerend wereldkampioen was Martin Haarahiltunen uit Zweden automatisch al geplaatst voor dit jaar, samen met de beste coureurs uit de WK eindstand van 2023 Franky Zorn, Luca Bauer, Markus Jell en Stefan Svensson.

De eerste 8 rijders plaatsen zich rechtstreeks voor de 4 WK finales. 2 in Inzell Duitsland en 2 Heerenveen (Thialf) Nederland op 6 en 7 april. Later zal de FIM nog de ‘wildcards’ toekennen om zo het benodigde startveld van 16 coureurs per wedstrijd te krijgen.

Maar liefst 8 landen zijn vertegenwoordigd in bij deze qualifying in Zweden. Laten we hopen dat de beide Nederlandse coureurs Jasper Iwema en Sebastian Reitsma zich van een vaste WK startplaats kunnen verzekeren!

Live stream op facebook van Inn Isar Racing Team hier

 

Uitslag WK kwalificatie

Jasper Iwema plaatst zich rechtstreeks voor het wereldkampioenschap, Sebastian Reitsma door pech net niet.

Winst voor Max Niedermeier (Duitsland), 2e plaats voor Heikki Huusko (Finland) en het podium werd compleet met een 3e plaats door zijn landgenoot Max Koivula.
Iwema werd prima 6e. Rechtstreekse plaatsing was alleen voor de eerste 8 en de nog jonge Fries Sebastian Reitsma werd 11e. Iwema sprokkelde elke heat de nodige punten bij elkaar en wist zelfs een heat te winnen en reed een totaal van 10 punten bij elkaar. Voor een goed rijdende Reitsma ging het helaas anders, ondanks winst in de 10e heat. In de 14e heat lag hij op kop, maar een ronde voor de finish was er een val van de Oostenrijker Kreuzberger en kwam er een nieuwe start en daar kwam hij niet goed weg met als gevolg een 3e plek en dus maar 1 punt. In zijn laatste heat, na wel een goede start, kreeg hij te maken met motorpech. Zijn totaal bleef daardoor steken op een totaal van 6, te weinig voor rechtstreekse plaatsing. Nu is het voor hem hopen op een wildcard van de FIM.

wk kwalificatie 2024 podium

 Foto: Baansportfansite

 

Zoeken

Nieuws

IJsspeedway

Blijf op de hoogte van al het nieuws over het WK IJsspeedway in Nederland en de ijsspeedwaysport in het algemeen.
Uitslagen, het actuele WK-klassement, nieuwsberichten en nuttige informatie over IJsspeedway-evenementen.
Bestel je kaarten voor de wedstrijden van het wereldkampioenschap 2024 en de internationale race om de Roelof Thijs Bokaal in Thialf Heerenveen.