Nieuws

maandag 11 maart 2024 17:58

Startlijst Roelof Thijs Bokaal bekend

Dé Internationale ijsspeedway wedstrijd op 5 april met 3 Nederlanders aan de start! 

Vandaag is de startlijst bekend wie er -op de vrijdagavond voorafgaand aan het WK- op de Roelof Thijs Bokaal aan de start staan. 
Jasper Iwema, Sebastian Reitsma en nieuwkomer Leon Kramer komen voor Nederland op de 400 meter ijsbaan ovaal aan het startlint.

dinsdag 27 februari 2024 17:43

WK ijsspeedway Heerenveen met 2 x NL

Op het WK in Thialf staan er 2 Nederlanders aan de start!
Jasper Iwema heeft zich rechtstreeks geplaatst met een uitstekende 6e plek tijdens de kwalificatie.

Update 04-03-2024
Vanmiddag is de wildcard toebedeeld door de FIM aan de pas 17 jarige Sebastian Reitsma. Prachtig voor Nederland, want nu staan er 2 Nederlandse coureurs aan de start voor het Wereldkampioenschap 2024 in Heerenveen!

vrijdag 19 januari 2024 18:13

Startlijst kwalificatie is bekend

De FIM heeft de startlijst bekend gemaakt voor de kwalificatie voor het WK ijsspeedway 2024 met daarbij 2 Nederlanders; Jasper Iwema en Sebastian Reitsma! De beste 8 rijders van deze wedstrijd plaatsen zich rechtstreeks voor de finale reeks in Inzell (Duitsland) en Heerenveen (Nederland).

De wedstrijd wordt gereden op zaterdag 27 januari 2024 in Örnsköldsvik in Zweden.

vrijdag 03 november 2023 13:08

IJsspeedway in Thialf gaat door

5, 6 & 7 april 2024. Het was lang onzeker, maar in 2024 is er weer een WK IJsspeedway in Nederland! En op de vrijdagavond natuurlijk ook weer dé Roelof Thijs Bokaal. Voor tickets > klik op 'Lees meer'.

vrijdag 03 november 2023 11:01

FIM WK IJsspeedway 2024 kalender bekend

Het officiële communiqué luidt; De FIM is verheugd aan te kondigen dat het FIM Ice Speedway Championship 2024 uit drie evenementen zal bestaan.

De kwalificatieronde vindt plaats op zaterdag 27 januari in Örnsköldsvik in Zweden.

De eerste finale wordt gehouden in het weekend van 23-24 maart in Inzell in Duitsland, twee weken later, op 6-7 april, gevolgd door de tweede finale in Heerenveen in Nederland.

donderdag 02 maart 2023 16:01

IJsspeedway na 3 jaar weer in Berlijn met 2 x NL maar zonder Eishans

Eindelijk staat het licht weer op groen in Berlijn voor de 48e keer ijsspeedway in het Horst-Dom-Eisstadion in Charlottenburg-Wilmersdorf!

Op vrijdag 3 en zaterdag 4 maart staan er 2 internationale wedstrijden op de kaart, respectievelijk het Duits kampioenschap 'DMSB Eisspeedway Meisterschaft' en 'ICE SPEEDWAY FOR EUROPE'.
Op beide dagen staan er 2 nederlanders op de startlijst; Sebastian Reitsma (ook uitkomend op het WK) en Niek Schaap. Een fraai deelnemersveld met maar liefs 9 WK deelnemers.

Update; Hans 'Eishans' Weber zal niet starten. Hij heeft nog te veel last van zijn operatie na de opgelopen handbreuk in Zweden.

Startliste DMSB Eisspeedway Meisterschaft, Berlin am 3. März 2023
1 SUOLAMI Atte / FIN
2 NIEDERMAIER Maximilian / GER
3 MAYERBÜCHLER Franz / GER
4 NIEDERMAIER Max / GER
5 WEBER Johann / GER
6 PLETSCHACHER Stefan / GER
7 LOHEIDER Finn / GER
8 REITSMA Sebastian / NED
9 SCHAAP Niek / NED

10 MUSTONEN Topi / FIN
11 KIRCHNER Christoph / GER
12 JELL Markus / GER
13 GREISEL Reinhard / GER
14 GEYER Marc / GER
15 KNAPP Michal / POL
16 MONN Benedikt / GER

Startliste ICE SPEEDWAY FOR EUROPE, Berlin am 4. März 2023
1 WEBER Johann / GER
2 NIEDERMAIER Maximilian / GER
3 LAGEDER Philipp / AUT
4 MAYERBÜCHLER Franz / GER
5 HUTLA Lukas / CZE
6 KNAPP Michal / POL
7 ZORN Franz / AUT
8 PLETSCHACHER Stefan / GER
9 REITSMA Sebastian / NED
10 BAUER Luca / GER
11 SCHAAP Niek / NED
12 NIEDERMAIER Max / GER
13 KLATOVSKY Jan / CZE
14 SIMON Harald / AUT
15 ERVASTI Artturi / FIN
16 JELL Markus / GER
17 MUSTONEN Topi / FIN
18 LOHEIDER Finn / GER

 

woensdag 15 februari 2023 12:55

Startlijst FIM ICE SPEEDWAY WORLD CHAMPIONSHIP

De startlijst voor het WK in Inzell (Duitsland) op 18 & 19 maart met voor Nederland aan de start Sebastian Reitsma.
Sebastian uit Westhoek (Friesland) is pas 16 jaar en is uitverkoren door de FIM om mee te doen met het wereldkampioenschap 2023.

woensdag 25 januari 2023 19:15

Startlijst kwalificatie met 2 Nederlanders

Vandaag heeft de FIM de startlijst bekend gemaakt voor de kwalificatieronde voor het 'FIM ICE SPEEDWAY WORLD CHAMPIONSHIP' in het Zweedse Örnsköldvik. 

Waaronder aan de start 2 Nederlanders(!); Niek Schaap en Sebastian Reitsma.

De beste 10 coureurs krijgen rechtstreeks een plaats in de beide finale wedstrijden in Inzell op 18 en 19 maart. Regerend wereldkampioen Martin Haarahiltunen is automatisch geplaatst. De overige coureurs worden later door de FIM bepaald.
Grote afwezige is Johann Weber ('Eishans'). Hij heeft door een val tijdens een wedstrijd in de Zweese league, waar hij zelf overigens niets aan kon doen, een breuk in zijn hand opgelopen. Weber is na een geslaagde operatie herstellende en hoopt alsnog een plaats toegewezen te krijgen door de FIM voor de finale in zijn thuisland.

Hieronder de lijst voor 28 januari 2023:

RIJDERSNR.

NAAM

BOND

LAND

1

Niek Schaap

KNMV

The Netherlands

2

Harald Simon

AMF

Austria

3

Luca Bauer

FMI

Germany

4

Jo Sætre

NMF

Norway

5

Lukáš Hutla

ACCR

Czech Republic

6

Max Koivula

SML

Finland

7

Markus Jell

DMSB

Germany

8

Stefan Svensson

SVEMO

Sweden

9

Sebastian Reitsma

KNMV

The Netherlands

10

Franz Mayerbüchler

DMSB

Germany

11

Andrej Diviš

ACCR

Czech Republic

12

Niclas Svensson

SVEMO

Sweden

13

Jimmy Olsén

SVEMO

Sweden

14

Mats Järf

SML

Finland

15

Franz Zorn

AMF

Austria

16

Michał Knapp

PZM

Poland

17 (res)

Jimmy Hörnell

SVEMO

Sweden

18 (res)

Joakim Söderström

SVEMO

Sweden

De live uitslagen zijn zaterdag op onze website te volgen met dank aan Baansportfansite.nl

vrijdag 13 januari 2023 12:46

WK 2023 wordt in Inzell beslist!

Niet in Thialf Heereveen, maar in Inzell (Duitsland) wordt de nieuwe wereldkampioen ijsspeedway 2023 bekend!
Door de oorlog, steigende kosten en de hoge energiekosten is het in 2023 mager gesteld met het aantal wedstrijden om het wereldkampioenschap. Hebben we enkele jaren geleden nog 10 evenementen gehad verdeeld over 5 locaties in Europa en Rusland, nu is alleen nog het zuid Duitse Inzell het strijdtoneel en ‘the place to be’. Helaas zijn de Russische coureurs door de FIM nog uitgesloten van deelname, ook vinden er voor het WK geen races plaats in Rusland.
 
In het prachtige overdekte stadion Max Aicher Arena direct aan de rand van de Beierse Alpen worden op zaterdag 18 en zondag 19 maart de beide finales gehouden en wordt de nieuwe wereldkampioen 2023 bekend.
De voorverkoop is inmiddels gestart. Er zijn nog tickets te koop al zijn er nog maar weinig zitplaatsen meer voorhanden. Kijk voor het online bestellen van kaarten op Eisspeedway inzell vorverkauf
 
De officiële kalander bij het FIM persbericht van 24 januari 2023 zie je hieronder.
FIM Ice Speedway World Championship Calendar UPDATE 24 January
 
Weer ijsspeedway na 3 jaar
Door corona was het voor de Duitse organisator, de DMV Landesgruppe Südbayern eV, de afgelopen 3 jaren niet mogelijk om ijsspeedway te organiseren. Het eerste coronajaar moest zelfs enkele dagen voor aanvang van het evenement de wedstrijden afgelast worden. Alles was inmiddels gereed en er lag een prima ijsvloer van -de door de FIM benodigde- 20 cm ijs. Een enorme strop dus.
 "Helaas moesten onze laatste drie evenementen worden afgelast vanwege de pandemie en daarom kijk ik des te meer uit naar maart 2023. Ik wil tot slot persoonlijk onze talrijke fans bedanken die ons hebben gesteund door tickets uit te wisselen in deze moeilijke tijd en je biedt weer een motorsportevenement van een klasse apart”, zegt CEO Kai Schmiedeknecht.
 
Max Eicher Arena Inzell
 
'ServusSchliff' Afscheid van legende Günther Bauer

Ook kan dan eindelijk de afscheidswedstrijd, vrijdag 17 maart de dag voorafgaand aan het wk, met de titel 'ServusSchliff' (Schliff is de liefkozende bijnaam van Bauer) worden gehouden van de gestopte lokale held Günther Bauer uit het nabijgelegen Reit im Winkl. Aan deze internationale wedstrijd doen vele legenden, oude bekenden en ex wereldkampioenen mee aangevuld met huidige Duitse en Europese coureurs. Ook onze ‘eigen’ coryfee Roelof Thijs zal als toeschouwer samen met één van zijn dochters deze dagen aanwezig zijn! Het belooft een geweldig weerzien te worden met vele oude en nieuwe bekenden op de fraaie ijsvloer in Inzell.

vrijdag 09 december 2022 11:17

IJsspeedway in Berlijn op 3 & 4 maart

Het nieuwe ijsspeedwayfestival begint op vrijdagavond 3 maart in typisch Berlijnse stijl met het Duitse kampioenschap met alle Duitse coureurs en buitenlandse gastrijders. 
Zaterdagmiddag 4 maart is de internationale wedstrijd met een afsluitend vuurwerk.

De 47e Eisspeedway Berlin (Horst-Dohm-Eisstadion in Berlin-Wilmersdorf) was in 2020 het laatste ijsspeedway toen corona zijn intrede deed en vorig jaar de ijsmachines defect waren. Maar voor aanstaande maart staan alle verkeerslichten op groen.
“We zijn enorm blij dat we onze fans eindelijk weer Eisspeedway in Berlijn kunnen presenteren. De planning was tot nu toe vrij moeilijk, maar samen met onze partners hebben we nu een goede oplossing gevonden om een evenement te kunnen organiseren dat aan onze eigen hoge eisen voldoet", zegt Olaf Ehrke, de 1e voorzitter van de Ice Speedway Union Berlijn, al vol verwachting en zin voor actie.

Dat de traditionele Eisspeedway Berlin begin volgend jaar zonder internationale rating zal plaatsvinden, verklaart de tweede voorzitter en racedirecteur, Bernd Sagert, als volgt: "Helaas was de FIM niet bereid om met ons te praten over de huidige randvoorwaarden als gevolg van de algemene inflatie, de stijgende energiekosten, de kosten voor de accommodatie van de atleten evenals het voorgeschreven prijzengeld en inschrijvingsgelden. Ze toonde geen concessies, wat wij in het belang van de sport jammer vinden. We wilden toen een Europees Kampioenschap houden, maar de Europese motorbond FIM Europe schrapte onlangs de reeds geplande datum voor maart 2023 van de kalender. Het is officieel niet bekend wie druk uitoefent. Zo zal de Eisspeedwayunion Berlin voor het eerst in vele jaren een race houden zonder WK- of EK-status, maar willen geen compromissen sluiten op het gebied van kwaliteit. En we gaan weer werken met de entreeprijzen van 2020.”

Zoeken

Uitslagen

IJsspeedway

Blijf op de hoogte van al het nieuws over het WK IJsspeedway in Nederland en de ijsspeedwaysport in het algemeen.
Uitslagen, het actuele WK-klassement, nieuwsberichten en nuttige informatie over IJsspeedway-evenementen.
Bestel je kaarten voor de wedstrijden van het wereldkampioenschap 2024 en de internationale race om de Roelof Thijs Bokaal in Thialf Heerenveen.