Nieuws

vrijdag, 05 februari 2021 20:40

Startlijst WK Togliatti. Iwema aan de start

Het WK 2021 is op 13 & 14 februari.

Nederland had 2 plaatsen toebedeeld gekregen, maar alleen Jasper Iwema zal als enige Nederland vertegenwoordigen. De KNMV heeft de andere startplek teruggegeven. 
De WK 2021 lijst bestaat uit 5 Russen, 4 Duitsers, 2 Kazachen, 2 Oostenrijkers, 1 Tsjech, 1 Nederlander en de 'good old' Fin Aki Ala Riihimäki.

Line-up
In de line-up zien we maar liefst 4 Duitsers en geen Zweden. De Zweedse bond kan geen rijders sturen vanwege de reisbeperkingen van hun regering. De open plekken zijn nu voor 2 rijders uit Kazachstan en voor nog een Rus. Opmerkelijk genoeg zijn de Russen hierdoor met 7 coureurs (inclusief 2 reserve coureurs) weer sterk vertegenwoordigd. Een ander opmerkelijk feit is dat alle Russische coureurs al vele kilometers hebben geracet, want de diverse Russische kampioenschappen zijn gewoon doorgegaan. Enkele niet Russen hebben alleen het Europees kampioenschap in Polen gereden en wat trainingskilometers gemaakt in Zweden.
Een wk onwaardig deelnemersveld derhalve vindt deze auteur. En dan ook nog te bedenken dat er slechts 2 van de normaliter 10 races worden afgewerkt, en die beide dus ook nog op Russische bodem. Dit wk zal vermoedelijk draaien -en daar zullen we vermoedelijk ook de spanning in terug zien- om 4 Russische coueurs.

Startlijst WK IJsspeedway 2021, Togliatti (Rusland):

1 # 33 Johann Weber Duitsland
2 #2 Lukáš Hutla Tsjechië
3 #919 Dmitrii Khomitsevich Rusland
4 #66 Aki Ala Riihimäki Finland
5 #5 Maximilian Niedermayer Duitsland
6 #333 Daniil Ivanov Rusland
7 #912 Pavel Nekrassov Kazachstan
8 #50 Harald Simon Oostenrijk
9 #800 Jasper Iwema Nederland
10 #48 Luca Bauer Italië
11 #11 Marcus Jell Duitsland
12 #181 Andrei Shishegov Kazachstan
13 (Wildcard) #16 Nikita Toloknov Rusland
14 #911 Igor Kononov Rusland
15 #100 Franky Zorn Oostenrijk
16 #114 Dinar Valeev Rusland
17 (Reserve) #17 Andrei Anisimov Rusland
18 Rreserve) #18 Ilya Krivonozhko Rusland

De traing is op vrijdag. Race 1 start op zaterdag om 16.00 uur en race 2 zondag om 14.00 uur (plaatselijke tijd).

Wat kunnen we verwachten?
Zoals gezegd, de favorieten voor dit WK zijn de Russen. Huidig wereldkampioen Daniil Ivanov heeft de titel de afgelopen twee jaar in zijn bezit en zijn huidige vorm voorspelt dat hij ondanks wat ‘scheurtjes’ in de afgelopen races nog steeds mee te doen voor het eremetaal.
Maar dan zijn landgenoten; Dmitry Khomitsevich heeft een verzameling medailles, waaronder 1 gouden uit 2016 en wil daar graag nog een aan toevoegen. Dinar Valeev heeft de afgelopen 2 jaar op het podium gestaan met een bronzen plak en stond in januari bovenaan in het Russisch kampioenschap met 4 punten meer dan Ivanov. Igor Kononov is dit jaar enorm op dreef en met Tolgiatti als thuisbaan zal dat een extra stimulans zijn. Ook mogen we Wild Card houder Nikita Toloknov niet uitvlakken, hij verkeert in bloedvorm en zou maar zo eens naar een podium kunnen rijden.
Franky Zorn, hoopt op een verbetering ten opzichte van vorig jaar. Hij krijgt gezelschap van Harald Simon, die vorig jaar na een sabatical sterk zijn rentree maakte.
Kazachstan zet de pogingen om ijsspeedway te ontwikkelen voort en heeft 2 vertegenwoordigers in Pavel Nekrassov en Andrei Shishegov.
Johan ‘Eishans’ Weber was de beste van de Duitsers tijdens het ingekorte seizoen 2020 en zal opnieuw proberen glorieus voor de dag te komen. Max Niedermaier neemt al zijn ervaring mee en voormalig nationaal kampioen Marcus Jell maakt het Duitse trio compleet, hoewel Luca Bauer met een Italiaanse licentie mee doet.
Jasper Iwema uit Nederland heeft nog kunnen trainen in Zweden en is erg enthousiast over zijn kans om weer met de toppers mee te doen.
Aki Ala-Riihimäki (meervoudig Fins kampioen) heeft zich teruggevochten van een zware blessure, overigens niet bij het ijspeedway opgelopen, waarbij hij enige tijd in een rolstoel heeft gezeten. Hij keerde pas vorig jaar terug.
Lukáš Hutla zal de enige vertegenwoordiger uit Tsjechië zijn, nadat de Klatovsky broers niet meer deel uitmaken van het mondiale circus. Aleksandr Lyatosinskyy (Oekraïne) is de juryvoorzitter en scheidsrechter, vermoedelijk is Oleg Zakharov de racecoördinator.

Dopingschandaal
Het heeft de FIM maanden van onzekerheid en onderhandeling gekost, maar uiteindelijk hebben de autoriteiten groen licht gegeven. Met behulp van lokale autoriteiten, nationale en internationale instanties werd er uiteindelijk een manier gevonden om het evenement door te laten gaan.
Kazachstan, Duitsland en Nederland moesten hun evenementen annuleren. Hierdoor blijft alleen het Anatoly Stephanov Stadion in Togliatti over als enige beschikbare lokatie voor een 2-daags wereldkampioenschap evenement.
De inschrijvingen zijn -bij monde van de FIM- toegewezen door de FIM Track Racing Commission met coureurs genomineerd door hun eigen bond.
De officiele verklaring namens de FIm luidt als volgt; Het Wereldantidopingagentschap (WADA) was van oordeel dat het handhaven van het FIM Wereldkampioenschap in Togliatti (Rusland) gezien de huidige omstandigheden niet in strijd was met het CAS-besluit, voornamelijk gebaseerd op de extreme omstandigheden van de zaak, in het bijzonder gezien dat het FIM Ice Speedway Wereldkampioenschap over minder dan twee weken zal beginnen en dat er slechts een paar weken zijn verstreken sinds de publicatie van het CAS-besluit in de arbitragezaak WADA versus RUSADA.

zaterdag, 23 januari 2021 15:41

WK 2021; Stand van zaken

Update 5 februari 2021
Gaat het WK dan toch door?

Een knotsgekke ontwikkeling. Het WK ijsspeedway gaat door!
Ondanks dat er officieel -voor zo ver nu bekend- geen uitzondering is gemaakt door de WADA zoals dat wel het geval is met de formule 1 in Sochi en het EK voetbal in Sint-Petersburg.
Ook de Visa schijnen nu in orde te zijn, zodat iedereen zijn opwachting kan maken in Togliatti op 13 en 14 februari.
De FIM heeft de startlijst bekend gemaakt. In de volgende blog zie je de complete lijst. Voor Nederland zal Jasper Iwema aan de start verschijnen.

Update 1 februari 2021
Hebben covid en de dopingstraf effect op het WK ijsspeedway?

Het internationaal sporttribunaal (CAS) heeft de dopingschorsing voor Rusland verlicht van 4 naar 2 jaar. Dit houdt in dat Rusland, vanwege die dopingfraude, 2 jaar is uitgesloten van grote sporttoernooien.
Omdat ook de FIM zich conformeert aan de WADA (Wereldantidopingagentschap) richtlijnen, hetgeen geldt voor alle disciplines binnen de FIM, kan dit wel eens consequenties hebben voor de Russische coureurs.

Russische grens dicht door Covid
Daarnaast heeft Rusland, nu nog het enige overgebleven gastland voor het wereldkampioenschap 2021, de grenzen gesloten voor niet Russische rijders, begeleiders en monteurs vanwege covid-19. Zij krijgen geen visum om Rusland in te mogen en dus af te reizen naar Togliatti. Tot nu toe waren er alleen uitzonderingen voor de Formule 1 in Sochi en voor van het Europees kampioenschap voetbal 2021 in Sint-Petersburg.

Geen huldiging wk ijsspeedway sinds 1966?
Armando Castagna (directeur FIM Track Racing Commission (CCP)) is namens de FIM bezig op 2 fronten; Het mogelijk maken dat de coureurs kunnen afreizen naar Togliatti en of de Russische coureurs zijn uitgesloten van het wk.

Het kan dus maar zo zijn dat sinds het eerste wk ijsspeedway in 1966 er in 2021 geen wereldkampioen ijsspeedway is!

 

Update 30 december 2020
Covid perikelen nekt ook Berlijn

Ook de Duitse organisatie heeft op 29 december besloten de WK races zoals gepland stonden voor 6 en 7 maart niet door te laten gaan voor 2021.

De onduidelijke situatie, ook of er wel of geen publiek aanwezig mag zijn, heeft de Eisspeedwayunion Berlin doen besluiten tijdig deze beslissing te nemen.
"Met pijn in het hart hebben we uiteindelijk besloten om de voorbereidende activiteiten te laten rusten en het Wereldkampioenschap IJsspeedway en het Duitse Kampioenschap in Berlijn, dat gepland was van 4 tot 7 maart, af te gelasten", zegt Olaf Ehrke, 1e voorzitter van de Eisspeedwayunion Berlin (ESU).

Bernd Sagert, 2e voorzitter van de ESU en wedstrijddirecteur licht toe; “Zoals het nu in Berlijn is, kunnen we het bouwteam en de sportbeoefenaars niet eens normaal laten werken. Om nog maar te zwijgen over de toeschouwers. Aangezien de ESU, in tegenstelling tot de EK-race in Polen midden december, niet zulke grote sponsors beschikbaar heeft en niet veel steun van het Ministerie van Sport kan verwachten, zal er in 2021 geen Ice Speedway in Berlijn zijn. Maar wij zitten nog vol energie en gaan binnenkort van start met de voorbereidingen voor maart 2022. We zijn vol goede moed om de 48e Ice Speedway in het Horst-Dohm-Eisstadion in Berlin-Wilmersdorf te rijden met een Wereldkampioenschap in samenwerking met de FIM en een Duits kampioenschap met de DMSB".

 

Update 28 december 2020
Startplaatsen WK 2021 bijna compleet

Een groot deel van de rijders voor de startlijst zijn inmiddels bekend:

 • Tsjechië; Lukas Hutla.
 • Oostenrijk; Franky Zorn, n.n.b.
 • Duitsland; Markus Jell, Hans Weber, Max Niedermaier.
 • 
Italië; Luca Bauer.
 • Nederland; Jasper Iwema, n.n.b.
 • Rusland; Daniil Ivanov, n.n.b, n.n.b.
 • Finland; Aki Ala-Rihiimäki.
 • Zweden; Niclas Svensson, Stefan Svensson.
 • De 3 overige startplaatsen worden nader per rijder bepaald; 1 wildcard en 2 lokale reserves.

 

22 december 2020

Landenindeling door de FIM is bekend

Nu de kwalificatie in Zweden is weggevallen heeft de FIM de landen indeling bekendgemaakt. De KNMV mag 2 rijders afvaardigen voor het WK 2021. Jasper Iwema zal zeker van de partij zijn, de 2e rijder is nog geheel niet bekend.

Voor het gehele WK 2021 staan er nu 4 races op het menu.
 Het WK IJsspeedway start met race 1 en 2 in het Russische Togliatti op 13 en 14 februari. Race 3 en 4 worden gereden in Berlijn op 6 en 7 maart.
De aangewezen 18 startplaatsen (16 + 2 reserve):

 • Huidig wereldkampioen 2020: Daniil Ivanov (Rusland)

 • 14 startplaatsen
 • 1 startplaats (wildcard lokale rijder)
 • 2 reserve startplaatsen (lokale rijders)

De landenverdeling voor de 14 vaste startplaatsen zijn als volgt:


 • Tsjechië 1

 • Oostenrijk 2
 • Duitsland 3
 • Italië 1
 • Nederland 2
 • Rusland 2
 • Finland 1
 • Zweden 2
vrijdag, 20 november 2020 22:41

IJsspeedway Heerenveen gecancelled

GEEN IJSSPEEDWAY IN 2021 IN HEERENVEEN

De organisatie heeft voor het seizoen 2021 geen wedstrijd aangevraagd omdat de risico’s van de covid-19 pandemie op dit moment te groot zijn. 
Er zijn te veel beperkingen waardoor het organiseren van dit evenement niet mogelijk is. 
De organisatie in Nederland is alleen mogelijk indien er voldoende toeschouwers kunnen komen en dat is onder de huidige maatregelen niet mogelijk. De komende maanden verwachten wij daar geen wijzigingen in. 
De focus is nu gericht op 2022. 

zondag, 15 november 2020 20:50

Voorlopige kalender wk ijsspeedway 2021

Op 13 november heeft de FIM de voorlopige kalender bekend gemaakt voor het individuele wereldkampioenschap ijsspeedway 2021. 

Update 25 november 2020; De FIM, de Zweedse motorfederatie SVEMO en de organisator hebben bekend gemaakt de kwalificatie te annuleren i.v.m. de voortdurende omstandigheden en beperkingen van de coronapandemie. Het is helaas niet mogelijk de kwalificatieronde opnieuw te plannen. Aldus het officiële persberichtericht. 
Voor zover nu bekend zal de FIM de rijders gaan aanwijzen voor deelname aan het wereldkampioenschap. 

Deze start met een kwalificatieronde in het Zweedse Örnsköldsvik op 16 januari 2021. Hier komen maar liefst 24 rijders uit 11 landen aan de start. 
Er is door de FIM gekozen voor een nieuw format, waardoor van de 24 coureurs er 12 doorgaan naar de finale ronden. 
Deze 12 coureurs worden aangevuld met 2 nog door de FIM aan te wijzen wildcards, een nog door de FIM aan te wijzen locale wildcard per finale weekend en de huidige werelddkampioen Daniil ivanov uit Rusland. Dit maakt het totaal van 16 coureurs compleet. 
Vanwege de corona situatie zijn er in 2021 slechts 2 finales, waar dit er doorgaans 5 zijn. De eerste is in februari in Togliatti (Rusland) en de tweede en laatste in Berlijn (Duitland). 

 

16 januari 2021 Kwalificatie ronde Örnsköldsvik Zweden
13 februari 2021 Finale 1 Togliatti Rusland
14 februari 2021 Finale 2 Togliatti Rusland
6 maart 2021 Finale 3 Berlijn Duitsland
7 maart 2021 Finale 4 Berlijn Duitsland

 

 

Deelnemende landen met het aantal startplaatsen voor de kwalificatie voor het wk van 2021:

Tsjechië  3
Engeland  1
Oostenrijk  3
Duitsland  3
Italië  1
Zwitserland  1
Nederland  3
Rusland  3
Polen  1
Finland  3
Zweden  2

 

zondag, 13 december 2020 09:18

Europees kampioenschap in Polen 13 dec.

Europees kampioenschap ijsspeedway individueel zondag 13 december 2020.   >UPDATE<   Startlijst onderaan dit bericht.

De livestream vind je hier.

De wedstrijd wordt live -vanaf 16.15 uur- uitgezonden op de Poolse tv, op de zender nSport +. De live punten uitslagen kan je volgen via de website van baansportfansite.

Aanvankelijk zou deze wedstrijd op 21 maart dit jaar gereden gaan worden, daarna volgde er een datum in de zomer, vervolgens 5 december a.s. Maar de covid maatregelen strooide ook hier alweer roet in het eten. De Poolse organisatoren doen nu de herkansing. Helaas voor de fans mogen er vanwege de maatregelen in Polen geen fans in de hal worden toegelaten. 

Dit kampioenschap zal plaatsvinden in de Poolse stad Tomaszów Mazowiecki -ten zuiden van Warschau- met circa 62.000 inwoners (inwoneraantal tussen Heerenveen en Assen). 
De laatste wedstrijd was in Sanok, in het uiterste zuid-oosten van Polen en dateert van 2009. De wedstrijd vindt nu plaats in het nieuwe (gebouwd in 2017) geheel overdekte Arena Lodowa ijsstadion. 

"Ik ben blij dat Tomaszów Mazowiecki en het Arena Lodowa stadion weer een groot sportevenement zullen organiseren en dat zal binnenkort uitkomen waar we al lang van gedroomd hebben. Onze prachtige faciliteit zal een multifunctionele rol vervullen en zal als eerste hal in Polen -een andere discipline dan schaatsen- dienen voor het buitengewoon spectaculaire ijsspeedway. Ik zou graag willen dat de organisatie langer bij ons blijft" zei Marcin Witko, president van Tomaszów Mazowiecki. 

Tomaszow Mazowiecki Arena Iodowa stadion Polen

 Startlijst:

Update
1   - Ove Ledström (Zweden)
2   - Luca Bauer (Duitsland)
3   - Konstatin Kolenkin (Rusland)
4   - Lukáš Hutla (Tsjechië)
5   - Michal Knapp (Polen)
6   - Johann Weber (Duitsland)
7   - Franz Zorn (Oostenrijk)
8   - Dmitrii Soliannnikov (Rusland)
9  - Jasper Iwema (Nederland)
10 - Benedikt Monn (Duitsland)
11 - Andrej Diviš (Tsjechië)
12 - Stefan Svensson (Zweden)
13 - Atte Suolammi (Finland)
17 - Jiří Wildt (Tsjechië)
15 - Nikita Toloknov (Rusland)
16 - Aki Ala-Riihimäki (Finland)

Martin Haarahiltunen (Zweden) doet niet mee vanwege een val zaterdag tijdens de training door een lekke band. Hij heeft zijn elleboog gebroken. Zijn plek wordt nu ingenomen door zijn landgenoot Ove Ledström.
Ook de Oostenrijker Philip Lageder is niet van de partij. Hij wordt vervangen door de eerste reserverijder Jiří Wildt uit Tsjechië.

Bekijk de officiële promotie video hieronder.

woensdag, 04 november 2020 22:08

Eisspeedway Inzell 2021 - Voorlopig gecanceld!

 

Ingekorte versie persbericht.

Na het Ice Speedway World Championship en The Legend race/afscheidsrace van Günther Bauer in maart van dit jaar omdat een van de eerste evenementen op korte termijn moest worden geannuleerd, zal er waarschijnlijk geen ijsspeedway-evenement zijn in de Max Aicher Arena in Inzell in 2021. De organisator, de DMV Landesgruppe Südbayern, heeft al besloten om de plannen voor het waarschijnlijk meest spectaculaire motorsportevenement stop te zetten.

"Helaas is het vanwege de huidige situatie en onder deze voorwaarden momenteel niet mogelijk om een evenement voor het winterseizoen 2021 te plannen en uit te voeren. Niet alleen zouden we financieel een te groot risico nemen, maar zelfs in de huidige situatie, een groot evenement met vele duizenden toeschouwers is simpelweg ondenkbaar en niet verantwoordelijk. Als organisatoren zijn wij verantwoordelijk voor de gezondheid van de coureurs, onze vrijwilligers, de officials en ook de fans. Als vereniging willen we een rolmodel en dragen bij aan het zo laag mogelijk houden van het besmettingsrisico ”, aldus CEO Kai Schmiedeknecht.

Ook voor de coureurs en hun monteurs zal het dit jaar zeker niet gemakkelijk zijn. Enerzijds was het zoeken naar geschikte trainingsmogelijkheden lange tijd moeilijk en nu zijn er verschillende toegangsbeperkingen/reisverboden en verdere annuleringen van evenementen. Het blijft dus spannend wat er deze winter gaat gebeuren.

Kai Schmiedeknecht maakt één ding duidelijk in zijn verklaring over de voortijdige annulering van het evenement voor 2021 - "het is nog geen definitieve beslissing. Mocht de heersende COVID-19-situatie tot snelle, positieve veranderingen leiden, dan zullen we er alles aan doen om de planning te hervatten.

"Trouw aan het motto 'baansportsportfamilie - samen naar de toekomst', zullen er in 2022 weer ijssportraces plaatsvinden in de Max Aicher Arena in Inzell", vervolgt Schmiedeknecht. Als datum voor een WK-finale en de ‘legend race’ ter ere van Günther Bauer, is de 11 t/m 13 maart 2022 al gereserveerd en aangevraagd door de gemeente Inzell, de DMSB en de FIM.

woensdag, 11 maart 2020 23:12

Enzo Knol op bezoek

Niemand minder dan vlogger Enzo Knol was op bezoek bij Jasper Iwema (rechts) en Bart Schaap (links) om opnames te maken voor het WK IJsspeedway op 2 t/m 5 april in Thialf Heerenveen.

Enzo vond het heel gaaf, die motoren met alle spikes in de banden. En ja, die spikes zijn echt vlijm scherp.
Op Insta kan je zien hoe enthousiast hij is.

dinsdag, 10 maart 2020 09:08

Voorlopige deelnemers Roelof Thijs Bokaal

Dit zijn de voorlopige 24 deelnemers uit 10 landen die meedoen aan de Roelof Thijs Bokaal op vrijdag 3 april 2020:

autOOSTENRIJK

 • Kevin Arzl

cheTSJECHIË

 • David Lizák
 • Jiří Wildt
 • Lukáš Hutla

finFINLAND

 • Max Koivula
 • Atte Suolammi

deuDUITSLAND

 • Benedikt Monn
 • Max Niedermaier
 • Marc Geyer
 • Franz Mayerbüchler
 • Markus Jell
 • Maximilian Niedermaier

itaITALIË

 • Luca Bauer

rusRUSLAND

 • Vasili Nesytykh

zweZWEDEN

 • Jocke Söderström
 • Martin Börjegren
 • Jimmy Hörnell
 • Albin Lindblom

gbrZWITSERLAND

 • Philip Lageder

gbrGROOT-BRITTANNIË

 • Tim Dixon

nldNEDERLAND

 • Niek Schaap
 • Bart Schaap
 • René Stellingwerf
 • Jasper Iwema

 

NB. Er kunnen nog wijzigingen komen.

Deze 24 rijders rijden in een spannend knock-out systeem, over 24 heats(!), waarbij tot in de laatste heat gestreden wordt om de winst.
Wie gaat er in 2020 met de felbegeerde Roelof Thijs Bokaal vandoor?

Aanvang rijdersparade 18.30 uur.
Start 1e heat 19.00 uur.

maandag, 09 maart 2020 23:49

Inzell (Duitsland) gecanceld

Polen; (EK in Tomaszów Mazowiecki) zoekt nieuwe datum.

Het gehele evenement die in het weekend van 13 tot en met 15 maart gehouden zou worden in de Max-Aicher-Arena gaat niet door.
Dit zijn niet alleen de beide finales 7 & 8 op zaterdag en zondag meetellend voor het wereldkampioenschap, maar ook de wedstrijd op vrijdag ‘Servus Schliff’ voor het afscheid van de lokale held Günther Bauer. (De bijnaam voor Bauer is Schliff).

Nieuw; Ook het Europees ijsspeedway kampioenschap in de nieuwe Tomaszów Mazowiecki Ice Arena in de Poolse stad Tomaszów is uitgesteld. Het EK stond gepland op 21 maart 2020.
Grote evenementen met veel publiek waaronder dus het ijsspeedway zijn verboden in de provincie Łódź. Tomaszów is gelegen in die provincie.
Er wordt inmiddels gekeken of er een nieuwe datum kan worden gevonden voor dit evenement.

De regering van de Duitse deelstaat Bayern heeft -om het coronavirus in te dammen- alle evenementen met meer dan 1000 toeschouwers verboden. De organisatie had gewoonweg geen keus.

“We weten nog niet of we een nieuwe editie in 2021 kunnen organiseren” zo meldt Kai Schmiedeknecht, organisator en voorzitter van de regionale DMV groep Südbayern in het dagblad Traunsteiner Tagblatt. Verder laat hij weten “Het was geen optie om de races zonder toeschouwers te houden”.

inzell max aicher arena eisspeedway

Bijzonder jammer voor de fans en rijders. Ook heel triest voor de organisatie en alle vrijwilligers die alles in het werk hadden gesteld om het WK ijsspeedway finale 7 & 8 tot een succes te maken.

Schmiedeknecht laat verder weten “Maar ik beloof één ding aan alle fans en rijders; Indien wij in 2021 weer een dergelijk evenement kunnen organiseren, dan doen we dat zoals voor dit jaar was gepland. Ook de afscheidsrace voor Günther Bauer op vrijdag”.

maandag, 13 januari 2020 20:15

2 Nederlanders bij het WK!

Naast Jasper Iwema (Hooghalen) is nu ook Bart Schaap (Julianadorp) present op het WK ijsspeedway.
Zondag 12 januari presteerde Iwema in de kwalificatie buitengewoon goed (3e plaats) en dwong zo al directe plaatsing af.

Maandag 13 januari heeft de FIM (Fédération Internationale de Motocyclisme) de resterende 2 permanente wildcards voor de hele WK reeks bekend gemaakt waarbij de Oostenrijker Charly Ebner de andere kaart heeft gekregen.

[Update 23-01-2020] Door visum problemen moet Bart Schaap de eerste 2 finales in Almaty (Kazachstan) missen. Zijn plaats nummer 15 wordt daar ingenomen door de Tsjech Lukas Hutla met startnummer 212.

De FIM maakte van 2 kwalificaties 1, die werd gecombineerd met rijders van beide. Het kwam er vervolgens op neer dat een aantal van hen het motorpak niet eens aan hoefde te trekken. Er was eenvoudig weg niet eens een start en ze konden zich dus ook niet bewijzen. Alle voorbereidingen en trainingen ten spijt.
Een van hen was Schaap. Een andere was Ebner. Beiden zijn dus alsnog toegevoegd.

De FIM heeft ook meteen de reserve lijst (Substitutes Riders List) naar buiten gebracht.
Hiermee is de lijst voor het WK 2020 rijdersveld compleet.

 

De officiële lijst voor het FIM Ice Speedway World Championship:

Riding No. Personal No. Rider Federation Nationality
         
1 333 Daniil Ivanov MFR Russia
2 106 Dmitry Koltakov MFR Russia
3 114 Dinar Valeev MFR Russia
4 919 Dmitry Khomitshevich MFR Russia
5 33 Johann Weber DMSB Germany
6 58 Stefan Svensson SVEMO Sweden
7 192 Niclas Svensson SVEMO Sweden
8 911 Igor Kononov MFR Russia
9 100 Franky Zorn AMF Austria
10 800 Jasper Iwema KNMV The Netherlands
11 50 Harald Simon AMF Austria
12 97 Ove Ledström SVEMO Sweden
13 199 Martin Haarahiltunen SVEMO Sweden
14 (Wildcard) 665 Charly Ebner AMF Austria
15 (Wildcard) 136 Bart Schaap KNMV The Netherlands

 

Rijder nummer 16 wordt later per organiserend land door de FIM toegewezen.
De nummers 17 en 18 zijn de reserverijders en worden eveneens door de FIM aangewezen.

 

Substitutes Riders List:

Riding No. Personal No. Rider Federation Nationality
         
1 212 Lukas Hutla ACCR Czech Republic
2 82 Markus Jell DMSB Germany
3 158 Vladimir Cheblokov AMFK Kazhakstan
4 48 Luca Bauer FMI Germany
5 88 Max Niedermaier DMSB Germany

 

Zoeken

Uitslagen

IJsspeedway

Blijf op de hoogte van al het nieuws over het WK IJsspeedway in Nederland en de ijsspeedwaysport in het algemeen.
Uitslagen, het actuele WK-klassement, nieuwsberichten en nuttige informatie over IJsspeedway-evenementen.
Bestel je kaarten voor de vijfde en laatste finale van het wereldkampioenschap 2019 en de internationale race om de Roelof Thijs Bokaal in Heerenveen.