Results (NL)

News (NL)

Saturday, 14 March 2020 13:20

Daniil Ivanov wereldkampioen 2020

De FIM (Fédération Internationale de Motocyclisme) heeft Daniil Ivanov (Rusland) uitgeroepen als wereldkampioen ijsspeedway 2020.

Deze beslissing is genomen omdat er geen mogelijkheden meer waren voor alternatieve data om de laatste 4 finales te laten rijden nu naast Inzell (finale 7 & 8) ook Heerenveen (finale 9 & 10) zijn geannuleerd.
Er zijn slechts 6 van de 10 finales gereden, maar de FIM heeft het wereldkampioenschap als voltooid verklaard. Na die 6 finales stond Ivanov bovenaan in het tussenklassement en is daarmee -voor de 4e keer- de nieuwe wereldkampioen 2020 ijsspeedway individueel.
En dat terwijl Dmitry Khomitsevich na een matige seizoenstart met een goede opmars bezig was en Ivnaov tot op 4 punten was genaderd. Extra zuur voor hem gezien de nieuwe puntentelling dit jaar. Was het de 'oude' puntentelling, dan had Khomitsevich op de eerste plaats gestaan.

Onze Nederlandse WK deelnemers zijn terug te vinden op plaats 17 en 18. Voor Bart Schaap was dit jaar zijn eerste WK deelname en moest door visum problemen ook nog de finales 1 & 2 in Almaty (Kazachstan) aan zich voorbij laten gaan. Toch wist hij in 4 zware wedstrijden op Russich ijs 6 WK punten bij elkaar te sprokkelen en kwam daarmee op plek 18.
Jasper Iwema was minder gelukkig. Iwema kon de eerste 6 finales wel bijwonen maar had meerdere zware valpartijen, gelukkig zonder zwaar letsel, maar stond in finale 5 & 6 bont en blauw en met enkele kneuzingen toch aan de start. Iwema wist al met al 16 punten te scoren, maar net onvoldoende om in de eindschikking 2 plaatsen hogerop te komen. Plek 17 werd zijn deel.

FIM president Jorge Viegas; “In deze zo moeilijke tijden moesten we besluiten dat het FIM Ice Speedway Wereldkampioenschap na de finale in Shadrinsk is afgerond. Dit kampioenschap is zeer betwist gebleven maar heeft de hele wereld de beste ijsspeedway coureurs laten zien. Helaas en vanwege de bijzondere omstandigheden van deze discipline konden we de resterende finales niet verzetten. Felicitaties aan Daniil Ivanov en we hopen dat alles zo snel mogelijk weer normaal wordt!".

De officiële eindstand WK IJsspeedway 2020:

 1. Daniil Ivanov (RUS) - 104 punten
 2. Dmitry Khomitsevich (RUS) - 100
 3. Dinar Valeev (RUS)- 95
 4. Igor Kononov (RUS) – 86
 5. Dmitry Koltakov (RUS) – 79
 6. Harald Simon (AUT) – 58
 7. Johan Weber (GER) – 56
 8. Martin Haarahiltunen (SWE) – 53
 9. Stefan Svensson (SWE) – 37
 10. Franky Zorn (AUT) – 36
 11. Niclas Svensson (SWE) – 33;
 12. Ove Ledström (SWE)- 31
 13. Konstantin Kolenkin (RUS) – 22
 14. Evgeniy Saydullin (RUS)- 21
 15. Charley Ebner (AUT) – 18
 16. Lukas Hutla (CZE) – 18
 17. Jasper Iwema (NED) – 16
 18. Bart Schaap (NED) – 6
Read 1402 times

Ice speedway

Keep up to date with all the news about the Ice Speedway World Championship in The Netherlands and the ice racing sport in general.
Here you will find all results, the current standings, background information and useful information about Ice Speedway events, including the upcoming World Championship event in Heerenveen.
Order your tickets here for the fifth and final World Cup 2019 and the international race for the Roelof Thijs Cup in Heerenveen.