Ergebnisse (NL)

Neues (NL)

Freitag, 18 März 2022 18:08

Harald Simon Europees kampioen 2022

Harald Simon Europees kampioen 2022 (C) Baansportfansite.nl

Harald Simon uit Oostenrijk is de nieuwe Europees kampioen van 2022. 
De zuid Duitser Luca Bauer -rijdend met een Italiaanse licentie- is knap en verdienstelijk 2e geworden. Het brons is voor Lukas Hutla uit Tsjechië.

Zaterdag 19-03-2022. 19.00 uur.

Vandaag was het eindklassement voor de plaatsen 1 en 2 dezelfde als de eindstand in het EK. Jimmy Olsen uit Zweden werd in deze tweede en afsluitende EK race 3e, maar moest in het eindklassement Hutla aan zich voorbij laten.
Uiteraard was het geluk voor Simon aan zijn zijde maar de prestatie was er niet minder op. Na de 1e EK in Sanok waren de nummers 1 en 2 in het tussenklassement (Dmitry Solyannikov en Vladimir Fadeev, beide uit Rusland) uitgesloten van verdere deelname. Simon stond op dat moment 3e en Iwema 4e. Vandaag morste hij 2 x een punt aan Olsen, maar reed desondanks 16 van de 18 punten bij elkaar. Met de uitsluiting van 2 van zijn opponenten een terechte winnaar.

De beide Nederlanders kwamen helaas niet uit de verf in deze laatste EK finale. Niek Schaap crashte meteen zwaar in zijn eerste heat, kon de wedstrijd wel vervolgen, maar geen rol van betekenis meer spelen. De 15e plek met 3 punten was het hoogst haalbare. Jasper Iwema had het ook niet. Hij zelf en z'n motor kwamen niet tot goede resultaten. Alhoewel hij ondanks twee 0 scores toch 6 punten bij elkaar reed en daarmee vandaag toch nog een 7e plek haalde.

In de EK eindrangschikking is Iwema terug te vinden op plaats 8 en Schaap op plaats 17.

> Onderaan deze pagina alle resultaten.


Vrijdag 18-03-2022. 18.08 uur.

Het Europees kampioenschap gaat de 2e en afsluitende finale in. De overdekte ijsbaan in Tomaszów Mazowiecki in Polen is het strijdtoneel.

De eerste van de 2 EK finales is gereden met een prima resultaat van Jasper Iwema. Elke heat, behalve de laatste, wist hij punten te scoren. 
De beide Russische coureurs eisten de plaatsen 1 en 2 op na 20 heats. Dmitry Solyannikov op 1 en Vladimir Fadeev op 2. Maar juist deze beide coureurs zijn nu uitgesloten van deelname. Het zijn daarom Harald Simon en Jasper Iwema die een goede kans maken om de hoogste trede van het podium te beklimmen. Ook Franky Zorn gaan we niet terugzien op dit EK door een opgelopen rugblessure.

 achterwiel met spikes

 Tomaszów Mazowiecki ijsstadion

 

Volg hieronder de live uitslagen van baansportfansite.

Scroll door het scherm om alle uitslagen te zien.

Eisspeedway

Bleiben Sie auf dem Laufenden über alle Neuigkeiten rund um die Eisspeedway-Weltmeisterschaft in den Niederlanden und den Eisspeedwaysport im Allgemeinen. Hier finden Sie alle Ergebnisse, die aktuellen Zwischenstände, Nachrichten und nützliche Informationen über Eisspeedway-Veranstaltungen – und natürlich auch über das anstehende Weltmeisterschafts-Finale in Heerenveen. Bestellen Sie hier Ihre Tickets für das WM-Finale 2023 und das internationale Rennen um den Roelof-Thijs-Pokal in Heerenveen in den Niederlanden.