Aktuelles (NL)

Ergebnisse (NL)

WK 2023 wordt in Inzell beslist!

WK 2023 wordt in Inzell beslist! David Reygondeau | GoodShoot
Niet in Thialf Heereveen, maar in Inzell (Duitsland) wordt de nieuwe wereldkampioen ijsspeedway 2023 bekend!
Door de oorlog, steigende kosten en de hoge energiekosten is het in 2023 mager gesteld met het aantal wedstrijden om het wereldkampioenschap. Hebben we enkele jaren geleden nog 10 evenementen gehad verdeeld over 5 locaties in Europa en Rusland, nu is alleen nog het zuid Duitse Inzell het strijdtoneel en ‘the place to be’. Helaas zijn de Russische coureurs door de FIM nog uitgesloten van deelname, ook vinden er voor het WK geen races plaats in Rusland.
 
In het prachtige overdekte stadion Max Aicher Arena direct aan de rand van de Beierse Alpen worden op zaterdag 18 en zondag 19 maart de beide finales gehouden en wordt de nieuwe wereldkampioen 2023 bekend.
De voorverkoop is inmiddels gestart. Er zijn nog tickets te koop al zijn er nog maar weinig zitplaatsen meer voorhanden. Kijk voor het online bestellen van kaarten op Eisspeedway inzell vorverkauf
 
De officiële kalander bij het FIM persbericht van 24 januari 2023 zie je hieronder.
FIM Ice Speedway World Championship Calendar UPDATE 24 January
 
Weer ijsspeedway na 3 jaar
Door corona was het voor de Duitse organisator, de DMV Landesgruppe Südbayern eV, de afgelopen 3 jaren niet mogelijk om ijsspeedway te organiseren. Het eerste coronajaar moest zelfs enkele dagen voor aanvang van het evenement de wedstrijden afgelast worden. Alles was inmiddels gereed en er lag een prima ijsvloer van -de door de FIM benodigde- 20 cm ijs. Een enorme strop dus.
 "Helaas moesten onze laatste drie evenementen worden afgelast vanwege de pandemie en daarom kijk ik des te meer uit naar maart 2023. Ik wil tot slot persoonlijk onze talrijke fans bedanken die ons hebben gesteund door tickets uit te wisselen in deze moeilijke tijd en je biedt weer een motorsportevenement van een klasse apart”, zegt CEO Kai Schmiedeknecht.
 
Max Eicher Arena Inzell
 
'ServusSchliff' Afscheid van legende Günther Bauer

Ook kan dan eindelijk de afscheidswedstrijd, vrijdag 17 maart de dag voorafgaand aan het wk, met de titel 'ServusSchliff' (Schliff is de liefkozende bijnaam van Bauer) worden gehouden van de gestopte lokale held Günther Bauer uit het nabijgelegen Reit im Winkl. Aan deze internationale wedstrijd doen vele legenden, oude bekenden en ex wereldkampioenen mee aangevuld met huidige Duitse en Europese coureurs. Ook onze ‘eigen’ coryfee Roelof Thijs zal als toeschouwer samen met één van zijn dochters deze dagen aanwezig zijn! Het belooft een geweldig weerzien te worden met vele oude en nieuwe bekenden op de fraaie ijsvloer in Inzell.

Last modified on Dienstag, 24 Januar 2023 10:42

Eisspeedway

Bleiben Sie auf dem Laufenden über alle Neuigkeiten rund um die Eisspeedway-Weltmeisterschaft in den Niederlanden und den Eisspeedwaysport im Allgemeinen. Hier finden Sie alle Ergebnisse, die aktuellen Zwischenstände, Nachrichten und nützliche Informationen über Eisspeedway-Veranstaltungen – und natürlich auch über das anstehende Weltmeisterschafts-Finale in Heerenveen. Bestellen Sie hier Ihre Tickets für das WM-Finale 2023 und das internationale Rennen um den Roelof-Thijs-Pokal in Heerenveen in den Niederlanden.