Nieuws

zaterdag, 14 november 2020 22:18

Europees kampioenschap in Polen 13 dec.

Beoordeel dit item
(0 votes)

 

Europees kampioenschap ijsspeedway individueel op 13 december 2020.

Zoals het er nu naar uit ziet volgens de Poolse bond PZM zal er in Polen -sinds lange tijd weer- een ijsrace wedstrijd worden georganiseerd.
Aanvankelijk zou deze wedstrijd op 21 maart dit jaar gereden gaan worden, daarna volgde er een datum in de zomer, vervolgens 5 december a.s. Maar de covid maatregelen strooide ook hier alweer roet in het eten. De Poolse organisatoren doen nu een herkansing op 12 december.
Helaas voor de fans mogen er vanwege de maatregelen in Polen geen fans in de hal worden toegelaten.

Dit kampioenschap zal plaatsvinden in de Poolse stad Tomaszów Mazowiecki -ten zuiden van Warschau- met circa 62.000 inwoners (inwoneraantal tussen Heerenveen en Assen).
De laatste wedstrijd was in Sanok, in het uiterste zuid-oosten van Polen en dateert van 2009. De wedstrijd vindt nu plaats in het nieuwe (gebouwd in 2017) geheel overdekte Arena Lodowa ijsstadion.

"Ik ben blij dat Tomaszów Mazowiecki en het Arena Lodowa stadion weer een groot sportevenement zullen organiseren en dat zal binnenkort uitkomen waar we al lang van gedroomd hebben. Onze prachtige faciliteit zal een multifunctionele rol vervullen en zal als eerste hal in Polen -een andere discipline dan schaatsen- dienen voor het buitengewoon spectaculaire ijsspeedway. Ik zou graag willen dat de organisatie langer bij ons blijft" zei Marcin Witko, president van Tomaszów Mazowiecki.

Tomaszow Mazowiecki Arena Iodowa stadion Polen

 

Gelezen 12 keer

Zoeken

Uitslagen

IJsspeedway

Blijf op de hoogte van al het nieuws over het WK IJsspeedway in Nederland en de ijsspeedwaysport in het algemeen.
Uitslagen, het actuele WK-klassement, nieuwsberichten en nuttige informatie over IJsspeedway-evenementen.
Bestel je kaarten voor de vijfde en laatste finale van het wereldkampioenschap 2019 en de internationale race om de Roelof Thijs Bokaal in Heerenveen.