News (NL)

Results (NL)

Kalender ijsspeedway 2023

Kalender ijsspeedway 2023 © Grafiek

(Edit) Vandaag, 23 november 2022, heeft de FIM de baansport commissie de kalender gepubliceerd voor 2023. Voor het WK ijsspeedway zien we daar het volgende; 18 januari kwalificatie in Örnsköldsvik (Zweden), 18-19 maart finales in Inzell (Duitsland). De beide finaleraces op 1-2 april in Heerenveen zijn helaas gecancelled. 
Op de agenda staan geen wedstrijden voor het EK en WK in Rusland. Berlijn (Duitsland) organiseert een internationale wedstrijd op zaterdag 4 maart. Op vrijdag 3 maart is er het Duits kampioenschap.
Het EK wordt verreden in Sanok, gelegen in het zuid-oosten van Polen, op zaterdag 25 en zondag 26 februari.
Op de vrijdag 17 maart voorafgaand aan de finale 1 & 2 in het zuid Duitse Inzell is er dan eindelijk het ‘ServusSchliff Rennen’. Deze afscheidswedstrijd met vele coryfeeën en legenden van weleer is door de corona perikelen maar liefs 3 keer afgelast. Maar nu gaat het dan toch echt gebeuren en krijgt Günther Bauer (liefkozend ‘Schliff’ genoemd) zijn afscheidswedstrijd.

Last modified on Wednesday, 25 January 2023 19:07

Ice speedway

Keep up to date with all the news about the Ice Speedway World Championship in The Netherlands and the ice racing sport in general.
Here you will find all results, the current standings, background information and useful information about Ice Speedway events, including the upcoming World Championship event in Heerenveen.
Order your tickets here for the 2023 World Cup and the international competition for the Roelof Thijs Cup in Heerenveen in the Netherlands.