Ergebnisse (NL)

Neues (NL)

Samstag, 19 Februar 2022 13:40

EK finale 1, Sanok 2022

Iwema uitstekend 5e in eerste EK Finale! Solyannikov wint.
 
De eerste van de 2 EK finales is gereden met een prima resultaat van Jasper Iwema. Elke heat, behalve de laatste, wist hij punten te scoren. 
De beide Russische coureurs eisten de plaatsen 1 en 2 op na 20 heats. Dmitry Solyannikov op 1 en Vladimir Fadeev op 2.

Met een totaal van 10 punten en de 4e plek na 20 heats kon Jasper Iwema gaan deelnemen aan de Last Change Heat, waarbij de beste 2 zich kunnen melden voor de uiteindelijke finaleheat. Samen met Harald Simon, Lukas Hutla en Luca Bauer stond hij aan de start. Maar helaas, de start was niet goed en Jasper kon achteraan sluiten in de eerste bocht. En dan ben je eigenlijk al gezien. Bauer en Simon werden respectievelijk 1 en 2.
De finaleheat was aldus een aangelegenheid voor de beide Russen met Bauer en Simon. Bij de start leek het erop dat er een verrassing in de lucht hing. Maar de Russen waren te snel. Solyannikov was na 2 ronden ongenaakbaar en ging er met de winst vandoor. Hij was geheel foutloos en had de volle 18 punten in zijn broekzak en kon op het podium de grootste beker in de lucht houden. 2e Fadeev, 3e Harald Simon en 4e Luca Bauer. Dat was ook meteen de eindstand.
Met een totaal van 10 punten werd Iwema knap 5e op de ranglijst.

Niek Schaap kwam steeds beter in zijn races en kon goed meedoen en volgen. Echter na 3 van de 4 ronden lijkt het vuurtje wat te doven en kan hij niet meer aanklampen en meedoen in de strijd. Zijn laatste 2 heats was hij veruit het snelste weg bij het startlint. Helaas kon hij het tempo verder niet volhouden waardoor de nog jonge Noord Hollander (19 jaar) gedurende de 4 ronden toch als 4e over de finishlijn kwam. In de einduitslag was de 16e plaats zijn deel. Zijn vader -en tevens monteur- zei ‘ hij heeft het verkloot in de laatste heat, maar hij is nog jong’. Er zit dus meer in het vat.

Crashfestijn
De race is het zuid Poolse Sanok werd gekenmerkt door veel valpartijen.
Zo ook voor Franky Zorn die onderuit werd gereden door Jimmy Olsen. Na 3 heats moest hij het met een wederom opspelende been blessure opgeven. De dit jaar weer opgestapte Zweed Daniel Henderson zagen we na nadat hij letterlijk met zijn motor in de hekken hing ook niet meer terug. Maar de crashkoning was Aki Ali-Riihimaki. De Fin moest van zijn 5 heats 3 keer onder de strobalen vandaan kruipen. Overigens zonder kleerscheuren.


2 Nederlanders aan de start; Jasper Iwema en Niek Schaap. Het Europees kampioenschap Finale 1 is vandaag de eerste van de 2 wedstrijden. Beide finales worden verreden in Polen. Vandaag op de buitenbaan in Sanok en op 19 maart in het stadion in Tomaszów Mazowiecki.

Volg hieronder de live uitslagen van baansportfansite. Daar vind je ook de link naar de livestream.
Scroll door het scherm om alle uitslagen te zien.
De race werd overigens live uitgezonden op de Poolse televisie.

Eisspeedway

Bleiben Sie auf dem Laufenden über alle Neuigkeiten rund um die Eisspeedway-Weltmeisterschaft in den Niederlanden und den Eisspeedwaysport im Allgemeinen. Hier finden Sie alle Ergebnisse, die aktuellen Zwischenstände, Nachrichten und nützliche Informationen über Eisspeedway-Veranstaltungen – und natürlich auch über das anstehende Weltmeisterschafts-Finale in Heerenveen. Bestellen Sie hier Ihre Tickets für das WM-Finale 2023 und das internationale Rennen um den Roelof-Thijs-Pokal in Heerenveen in den Niederlanden.