Aktuelles (NL)

Ergebnisse (NL)

IJsspeedway in Berlijn op 3 & 4 maart

IJsspeedway in Berlijn op 3 & 4 maart Foto: Thorsten Horn

Het nieuwe ijsspeedwayfestival begint op vrijdagavond 3 maart in typisch Berlijnse stijl met het Duitse kampioenschap met alle Duitse coureurs en buitenlandse gastrijders. 
Zaterdagmiddag 4 maart is de internationale wedstrijd met een afsluitend vuurwerk.

De 47e Eisspeedway Berlin (Horst-Dohm-Eisstadion in Berlin-Wilmersdorf) was in 2020 het laatste ijsspeedway toen corona zijn intrede deed en vorig jaar de ijsmachines defect waren. Maar voor aanstaande maart staan alle verkeerslichten op groen.
“We zijn enorm blij dat we onze fans eindelijk weer Eisspeedway in Berlijn kunnen presenteren. De planning was tot nu toe vrij moeilijk, maar samen met onze partners hebben we nu een goede oplossing gevonden om een evenement te kunnen organiseren dat aan onze eigen hoge eisen voldoet", zegt Olaf Ehrke, de 1e voorzitter van de Ice Speedway Union Berlijn, al vol verwachting en zin voor actie.

Dat de traditionele Eisspeedway Berlin begin volgend jaar zonder internationale rating zal plaatsvinden, verklaart de tweede voorzitter en racedirecteur, Bernd Sagert, als volgt: "Helaas was de FIM niet bereid om met ons te praten over de huidige randvoorwaarden als gevolg van de algemene inflatie, de stijgende energiekosten, de kosten voor de accommodatie van de atleten evenals het voorgeschreven prijzengeld en inschrijvingsgelden. Ze toonde geen concessies, wat wij in het belang van de sport jammer vinden. We wilden toen een Europees Kampioenschap houden, maar de Europese motorbond FIM Europe schrapte onlangs de reeds geplande datum voor maart 2023 van de kalender. Het is officieel niet bekend wie druk uitoefent. Zo zal de Eisspeedwayunion Berlin voor het eerst in vele jaren een race houden zonder WK- of EK-status, maar willen geen compromissen sluiten op het gebied van kwaliteit. En we gaan weer werken met de entreeprijzen van 2020.”

Last modified on Freitag, 09 Dezember 2022 11:25

Eisspeedway

Bleiben Sie auf dem Laufenden über alle Neuigkeiten rund um die Eisspeedway-Weltmeisterschaft in den Niederlanden und den Eisspeedwaysport im Allgemeinen. Hier finden Sie alle Ergebnisse, die aktuellen Zwischenstände, Nachrichten und nützliche Informationen über Eisspeedway-Veranstaltungen – und natürlich auch über das anstehende Weltmeisterschafts-Finale in Heerenveen. Bestellen Sie hier Ihre Tickets für das WM-Finale 2023 und das internationale Rennen um den Roelof-Thijs-Pokal in Heerenveen in den Niederlanden.