Aktuelles (NL)

Ergebnisse (NL)

WK 2022; Voorlopige kalender met Iwema

De FIM (Fédération Internationale de Motocyclisme) heeft de voorlopige kalender voor 2022 bekend gemaakt.
Deze ziet er nu als volgt uit.

WK 2022
 15 januari  Kwalificatie  Örnsköldsvik  Zweden
 12/13 februari  Finale 1 & 2  Togliatti  
 12/13 maart  Finale 3 & 4  Inzell  Duitsland
 02/03 april  Finale 4 & 6  Heerenveen  Nederland

 

In januari gaat het wereldkampioenschap van start met de kwalificatie in het Zweedse Örnsköldsvik. De top 8 gekwalificeerden zullen zich voegen bij de vaste wk deelnemers met daarbij een lokale wildcard.

Helaas hebben Berlijn en Kazachstan moeten afhaken door werkzaamheden aan de stadions die niet op tijd gereed zullen zijn. We hopen dat ze in 2023 weer opgenomen worden op de kalender.

De openingsfinale zal dus plaatsvinden in Togliatti (Rusland), vervolgens vertrekt het circus naar het zuid Duitse Inzell en de kampioen van 2022 zal in het Thialf ijsstadion worden gekroond. Regerend wereldkampioen Dinar Valeev hoopt zijn titel te verdedigen, maar kan stevige concurrentie verwachten van voormalige kampioenen, viervoudig winnaar Daniil Ivanov en Dmitry Koltakov met 2 gouden medailles. Een andere opponent, de Zweedse ster Martin Haarahiltunen is hersteld van een succesvolle operatie aan zijn elleboog en is erop gebrand de uitdaging weer aan te gaan.

Onze eigen voormalige Moto 2 en Moto E-racer Jasper Iwema gaat ook dit jaar vol enthousiasme zich aan de start begeven. De momenteel beste Duitse coureur Johan Weber en de ervaren Oostenrijker Franky Zorn -met 3 zilveren medailles- zullen zich weer volop mengen in de strijd.

De vaste deelnemers aan het WK 2022:

Dinar Valeev (huidig wereldkampioen) (Rusland)
Daniil Ivanov (Rusland)
Dmitry Koltakov (Rusland)
Martin Haarahiltunen (Zweden)
Franky Zorn (Oostenrijk)
Jasper Iwema (Nederland)
Johann Weber (Duitsland)

Last modified on Samstag, 12 Februar 2022 15:17

Eisspeedway

Bleiben Sie auf dem Laufenden über alle Neuigkeiten rund um die Eisspeedway-Weltmeisterschaft in den Niederlanden und den Eisspeedwaysport im Allgemeinen. Hier finden Sie alle Ergebnisse, die aktuellen Zwischenstände, Nachrichten und nützliche Informationen über Eisspeedway-Veranstaltungen – und natürlich auch über das anstehende Weltmeisterschafts-Finale in Heerenveen. Bestellen Sie hier Ihre Tickets für das WM-Finale 2023 und das internationale Rennen um den Roelof-Thijs-Pokal in Heerenveen in den Niederlanden.